ΟΞΦΟΡΔΗ 7

ΟΞΦΟΡΔΗ 7

Συγγραφέας: ΤΟΥΣΕΤ ΠΑΜΠΛΟ
Μετάφραση: ΚΡΙΤΩΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδόθηκε: 04/05/2015
ISBN: 978-960-8397-70-5
Σελίδες: 272

€16.22 €18.02

  Στο καλαθι βιβλια

 Άνοιξη του 2089. Ο αναρχικός έλληνας καθηγητής της έδρας Προπληροφορικού Κινηματογράφου του διαπλανητικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης 7, Σιρχάν Παλαιόπουλος, με συμπληρωμένα τα 142 χρόνια της βιονικής ζωής του, εξυφαίνει μια εξέγερση κατά της καταπιεστικής πρυτάνεως Έμιλι Ντεκάρντ και του διοικητικού ολοκληρωτισμού της που έχει μετατρέψει τον φοιτητικό διαστημικό σταθμό σε ανελεύθερο τόπο εξορίας. Με τις αναμνήσεις της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και της Βαρκελώνης να τον ακολουθούν, επιχειρεί να ξανασυνδεθεί με τη γενέτειρα «Earth» και με το μοναδικό πρόσωπο-κλειδί που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα ανατρεπτικά του σχέδια. . .

 
Το τρομερό παιδί της ισπανικής λογοτεχνίας, συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σʼ ένα κρουασάν, εμπνέεται σε αυτό το τέταρτο βιβλίο του από θέματα της άμεσης επικαιρότητας όπως είναι οι αυθόρμητες αντισυστημικές εξεγέρσεις, η οικονομική κρίση, η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι των κυβερνώντων και η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων διαφυγής — όλα αυτά από την απόσταση του διαστημικού πανεπιστημιακού σταθμού του που απογειώνει το σαρκασμό και το έμφυτο, ανίερο χιούμορ του.
 
«Αναγνωρισμένος στιλίστας, μαέστρος του (φαινομενικά) απλουστευμένου λεξιλογίου, ο δαιμόνιος Τουσέτ ξέρει να συλλαμβάνει και να ακινητοποιεί τον αναγνώστη του εναρμονίζοντας (α) τις τεχνικές που απαιτεί η επιστημονική φαντασία με (β) την πλοκή που χρησιμοποιεί η αστυνομική λογοτεχνία και (γ) τους κανόνες του είδους που κατέχει καλύτερα όλων: του προκλητικού, ``μαύρου'' χιουμοριστικού μυθιστορήματος.»                   

«El mundo»

ΤΟΥΣΕΤ ΠΑΜΠΛΟ