MAGIC BAF Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ

MAGIC BAF Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ

Συγγραφέας: ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΤΖΙΜΗΣ
Εκδόθηκε: 09/12/2013
ISBN: 978-960-8397-59
Σελίδες: 292

€17.17 €19.08

  Στο καλαθι βιβλια

«Θέλω να γίνω, άμα μεγαλώσω, πρώτα νοσοκόμα και μετά ''περσόνα νον ντάντα''. Εμείς, ντανταϊστές γεννηθήκαμε και ντανταϊστές θα πεθάνουμε. Η νταντά της παιδικής μου φαντασίωσης ήτανε αφράτη και στρουμπουλή, μου έφτιαχνε την αγαπημένη μου τούρτα με φράουλες και αίμα και μου τραγούδαγε τη φθινοπωρινή σονάτα, όταν ακουμπούσα το κεφαλάκι μου στα μαξιλαρένια βυζιά της. Αυτή μου έμαθε την απλή μέθοδο των τριών ιεραρχιών που κουβαλάνε οι τρεις μάγισσες με τα δώρα: το χρόνο, την τέχνη και το θάνατο. Με δίδαξε τη μεταβατική ιδιότητα της αγάπης που δεν την κρατάς για πάρτη σου, τη μοιράζεις και απολαμβάνεις τη μοναξιά σου''.»

Ο Τζίμης Πανούσης στην έντυπη εκδοχή ενός μακρόσυρτου ραδιοφωνικού ημερολογίου, (Οκτώβριος 2009-Μάρτιος 2012) παρακολουθεί από κοντά τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εικονιζόμενου στο εξώφυλλο γόνου της γνωστής οικογένειας πολιτικών που μας διασκέδασε ατέλειωτες ώρες.

 Ακούω κι εγώ τους τριγμούς από την κοιλιά του ξύλινου αλόγου και βάζω τα δυνατά μου, όπως η Ντόρα, να κάμω το καλύτερο δυνατό. Μαζεύω αρχαία, αντικείμενα τέχνης, σαν τον πατέρα μου, που φύλαγε μέχρι να πεθάνει κάτω από το μαξιλάρι του το τσουβάλι από την Μακρόνησο, τίγκα στις τρίχες από τις λιπόσαρκες γάτες που κάνανε μαζί με τα κουμούνια τα μακροβούτια στις όχθες του νέου Παρθενώνα του ελληνισμού, τότε, στην πρώτη αλλαγή μετά τον Εμφύλιο. 

Ο αλλοδαπός προπονητής κάνει πολλές αλλαγές, αλλά προκοπή δε βλέπουμε όσο συνεχίζουν να κάνουν παιχνίδι οι ίδιοι και οι ίδιοι αμερικανοτσολιάδες με τα adidas τσαρούχια. Ο σοφός λαός κάνει πάντα το καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το επίθετο «σοφός» είναι καρκινικό και διαβάζεται το ίδιο και ανάποδα.
Διαβόλου κάλπες στείλανε τον Κωστάκη στο σπίτι του, αφού πρώτα έκλεισε χιλιάδες σπίτια ψηφοφθόρων, και τον Γιωργάκη στου Μαξίμου, επειδή έχει παράστημα τσολιαδίστικο και ταιριάζει καλύτερα με τους ευζώνους που φυλάνε απʼ έξω. Είναι βέβαια και η βαθιά επιθυμία μας να γίνουμε Δανία — που δε φαντάζει και ακατόρθωτο, με τα τόσα δάνεια που παίρνουνε οι κυβερνώντες υποθηκεύοντας τις ζωές των παιδιών μας.
Δε θα κολλήσουμε τώρα στην εθνική μας επωνυμία. Από Νότια Μακεδονία, το Νότια Δανία μού ακούγεται πολύ καλύτερο και είναι πιο κοντά στις διεθνιστικές μου εμμονές. Ο σκοπός αγιάζει την μπέσα, που κολλάει σαν ξόβεργα στην αγιαστούρα του Εφραίμ, στη θαυματουργή υπεράκτια ακολουθία.
Πλέξε τα χεράκια σου Αράπη μου, να προσευχηθούμε μαζί στον Μεγαλοδύναμο.
 
 
 
2
 
 
 
 
Γεράσαμε μαζί, γελάσαμε μαζί, και πού ʼσαι ακόμα. Μας περιμένουνε ένδοξες μέρες. 
Δε θʼ αργήσει να ξεψαρώσει ο Γιωργάκης. Έχει αρχίσει ήδη να φουσκώνει σαν παγώνι, και σε λίγο θα σκάσει πάνω μας. Δεν έχει σκοπό να πάρει μέτρα, ίντσες θα πάρει, θα μας φορέσει τα μηδενιστικά πηλίκια και θα μας φλομώσει στις αμερικανιές, όπως τότε που πήρε τη σκούπα να σκουπίσει το στάδιο —τρομάρα του— μετά το συνέδριο του ΠΑΦΟΚ, του Πανελληνίου Φορολογικού Κινήματος. Έχουμε τον τρόπο μας, Αραπάκο, να διαχειριστούμε τις πράσινες σφαλιάρες της νέας αλλαγής και να τιθασεύσουμε την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα.
Έχουμε πολλά ελαττώματα, αλλά το χειρότερο είναι αυτό που πέφτουμε με τα μούτρα σε οτιδήποτε καινούργιο μας γυαλίσει. Θυμάσαι τι τραβήξαμε με τα βίντεο κλαμπ μετά τη χούντα; «Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και τηλεμπανιστήριο». Τώρα την έχουμε δει περίεργα με τις ανεμογεννήτριες. Έχουνε πλακώσει εκατοντάδες αλαφουζοειδείς επενδυτές και θέλουνε να φυτέψουνε παντού ανεμογεννήτριες. Εν τω μεταξύ, το 90% των υπαρχουσών είναι χαλασμένες ή παροπλισμένες. Το γνωστό δαιμόνιο της φυλής των δασύτριχων νάνων, που στήνουνε μια μπίζνα για να πάρουνε την επιδότηση και στα μισά τα παρατάνε για να ξαποστάσουνε στα καφενεία, να σκεφτούν την επόμενη μπίζνα με γυμνοσάλιαγκες, που θα τους πουλάνε στις κινέζες να αυνανίζονται. Πανάκεια η ανεμογεννήτρια στη Νέα Ελλάδα του Γιώργου — μη σου πω ότι θα αντικαταστήσει και τον ήλιο στο έμβλημα του κινήματος.
Δεν ημπορώ να πω πού ακριβώς θα πρέπει να τις βάλουνε τις ανεμογεννήτριες, γιατί είναι μεγάλες και θα αυτοτραυματιστούνε. Ας τις βάλουν όμως μπροστά από τα σπίτια τους, στα βόρεια προάστια, που τα πιάνουν και οι βοριάδες. Δεν είναι μόνο η χυδαία αισθητική ρύπανση με τους γιγάντιους ανεμιστήρες: κάνουν κι έναν εκκωφαντικό θόρυβο, που σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων δεν επιβιώνει ούτε πουλί ούτε άνθρωπος — πολύ δε περισσότερο πουλί, που είναι εκ φύσεως ενσωματωμένο σε άνθρωπο. Άντε να εξηγήσεις στους Πράσινους Χμερ, ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μας καίει το μαζούτ τα σωθικά από το να καταστρέφονται οι κορυφογραμμές με τους απαίσιους σιδερένιους μύλους.
Σήμερα εορτάζουμε την επέτειο της εφαρμογής της κουκουλοαπαγόρευσης. Ανησυχώ για τους προστάτες των πολιτών, τους πρώην μπάτσους της επάρατης δεξιάς, μην αρχίσουν να αλληλομηνύονται, επειδή έχουνε καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια του Γιώργου να θεμελιώσει τη νέα αλλαγή, διότι πιστεύουμε ότι ο εγγονός του Γέρου είναι η τελευταία μας ελπίδα και θα τα καταφέρει όσο τον καθοδηγεί η Γριά της Δημοκρατίας, η μητέρα του.
Θέλω να καρφώσω —με την κουλή έννοια— δύο αδέρφια που συμμετέχουν στο γλεντοκόπι των Εξαρχείων με τις βαριοπούλες, που σπάνε το μαγαζί του Άδωνι κάθε φορά που έρχονται στο τσακίρ κέφι, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι Παλαιού Ψυχικού. Μια Λολίτα, επίσης δεκαπεντάχρονη με τατουάζ τον Μπακούνιν στα απόκρυφα, μένει στο Κολωνάκι. Γιατί κύριε Χρυσοχοΐδη δεν κάνετε επέλαση στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό να τους ρημάξετε όπως στα Εξάρχεια; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου είναι περικυκλωμένο το κέντρο της πρωτεύουσας με οπλισμένους μπάτσους χειρότερα από την γερμανική κατοχή; 
Απαντάω μόνος μου: σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, όπως σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει υπουργός παρασημοφορημένος από το FBI. Δεν τα δίνει όπου κι όπου τα παράσημα η αμερικανική μυστική αστυνομία. Άντε να ʼχει δώσει άλλο ένα στον δικαστή Διώτη, που παρακάλεσε με πολύ ωραίο τρόπο τον ετοιμοθάνατο Σάββα Ξηρό να καρφώσει τους συντρόφους του. Είμαι υποχρεωμένος να συνταχθώ ανεπιφύλαχτα με το ινδιάνικο σύνθημα σε τοίχο της Ζωοδόχου Πηγής: «Όσο υπάρχουν μπάτσοι, εμείς θα είμαστε Απάτσι». 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
Στο Λουξεμβούργο φάγανε κατσάδα οι πράσινοι εκσυγχρονιστές της νέας κυβέρνησής μας, κι αυτός ο ανιψιός του μεθύστακα υπουργού της Νέας Δημοπρασίας παρελθόντων ετών, φαίνεται να τα χρειάστηκε όσο κι αν έκανε τον άνετο. Ο βυζαντινός καπιταλισμός που εφαρμόζουμε εδώ στο Σουργελιστάν, δε γίνεται κατανοητός από τους εταίρους μας, που δείχνουν να έχουν βαρεθεί πλέον να ασχολούνται άλλο μαζί μας. Είναι και η συγκυρία περίεργη, βαριότανε κι ο Κωστάκης ο Μπουχέσας μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να τραβάει τον ανήφορο ασταμάτητο.
Παλαιότερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη Σκύλλα και την Χάρυβδη, τώρα έχουμε τον Αλμούνια και τον Μπάνκιν Μουν. Ο μεν Αλ-Μούνια είναι σαν τον Αλ-Καπόνε στο πιο πρόστυχο, και ο Μουν, του Οργανισμού Ηνωμένων Εχθρών, φυλάει την τρύπα στο υπογάστριο της παγκόσμιας τράπεζας. Άντε να εξηγήσεις τώρα στους ευρωπαίους, ότι ένας καλόγερος είχε μια λίμνη με συμβόλαιο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού και την έκανε ανταλλαγή με μεζονέτες, ολυμπιακά ακίνητα και οικόπεδα-φιλέτα νηστίσιμα, με λίγο λαδάκι για τους υπουργούς. Η Κληρονομική Δημοκρατία, όπως παρουσιάζεται προς τα έξω η κομματική χούντα, δεν έχει αδιέξοδα, έξοδα έχει, γιʼ αυτό ό,τι δουλειά και να κάνουμε, μοιραζόμαστε τις αποδοχές μας με το Κράτος, το γιο της Νύχτας και του Ερέβους.
Δεν είναι πρώτη φορά που μας βρίζουνε σκαιώτατα οι Ευρωπαίοι. Σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα, όταν ακούς τη λέξη «γουρούνια», καταλαβαίνεις ότι αναφέρονται στους Έλληνες. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαμε την ψευδαίσθηση ότι, τουλάχιστον, μετράγαμε ως εραστές, αλλά καταρρίφθηκε κι αυτός ο μύθος με επίσημη έρευνα στο διαδίκτυο, όπου σε παγκόσμια δημοσκόπηση δεν υπάρχει πουθενά στη λίστα ο έλλην εραστής. Στην αρνητική λίστα, όμως, είμαστε στην πρώτη δεκάδα ως σαχλοερωτιάρηδες με πολύ μπλα μπλα και συνουσία μηδέν. Επαληθεύεται η εβραϊκή παροιμία που λέει: να φοβάσαι τους Έλληνες, γιατί είναι δέντρα χωρίς καρπούς. Μόνο με λουλούδια κι αγκάθια.
Άκου να δεις τώρα, Αράπη μου, πώς γίνεσαι θύμα του παγκόσμιου φασισμού χωρίς να το καταλάβεις. Οι πανάκριβες ομοιόμορφες οδοντοστοιχίες των παιδιών μας είναι το απόλυτο must. Οι προηγούμενες γενιές που δεν φοράγανε σιδεράκια τι πάθανε; Έβλεπες και κάνα κοριτσάκι σαν λαγουδάκι και φχαριστιώντανε ο πλέι-μπόις που έκρυβες μέσα σου. Τώρα, η φασιστική ομοιομορφία με το κέρδος των ιατρών ούμπερ άλες, έχει καταντήσει τα παιδιά μας πελατάκια του Μένγκελε. Επειδή η μόδα με τα σιδεράκια έχει περάσει και στις ενήλικες κοπελίτσες, αν είσαι τυχερός μπορεί να κερδίσεις καμιά πίπα χέβι μέταλ, με καπνό ινδιάνικο, που κατευνάζει τα πάθη.
Αυτό το κωλοδιαδίχτυο, η υπερτιμημένη τηλεφωνική παρτούζα, μας έχει διαταράξει τον ομφαλοσκοπικό μας αυτισμό. Εκεί που νομίζαμε ότι είμαστε οι gamao και δέρνω στο κέντρο του κόσμου, καταντήσαμε να κωλοβαράμε πιο κάτω κι από την τελευταία τρύπα της φλογέρας. 
Αυτό το μόρφωμα των Νοτίων Σκοπίων, που έχει βαλθεί ο Γιωργάκης να το κάνει πράσινη βραχονησίδα με σκανδιναβικά χαρακτηριστικά —κάτι σαν να λέμε Σουηδική Αραβία—, αυτό το περήφανο νεοελληνικό κράτος, δεν έχει καταφέρει ακόμα να μετρήσει πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχει και πόσα λεφτά παίρνουνε. Βγαίνουνε και το παραδέχονται ξεδιάντροπα στην τηλεόραση, ότι σχεδιάζουνε κάποια στιγμή να μετρήσουνε τους υπαλλήλους του Δημοσίου, κι όταν βρούνε λίγο χρόνο —γιατί είναι κάθε μέρα στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα— ίσως καταφέρουνε να προσθέσουνε και τους μισθούς τους, να ξέρουμε στοιχειωδώς πού βαδίζουμε. Ας αφήσει, λοιπόν, προς το παρόν την πράσινη ανάπτυξη το παιδί από την αμερικανική Πάτρα, και να πάει με το ποδηλατάκι του σε όλα τα υπουργεία να ζητήσει τις λίστες με τους υπαλλήλους και τις μισθοδοσίες τους και να τα προσθέσει. Τρεις ώρες δουλειά είναι, γίνεται κι απʼ το τηλέφωνο, αλλά αλλιώς φαντάζει να σκάσει ο Γιώργαρος με το ποδήλατο και το λάπτοπ και νʼ αρχίσει την απογραφή. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνεις Αράπη μου, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κανένας γραμματέας υπουργείου δεν πρόκειται να μαρτυρήσει πόσους υπαλλήλους έχει στο υπουργείο, διότι κάθε μέρα μπαινοβγαίνουνε καινούργιοι από τα παράθυρα, με μπιλιετάκια υπουργών, βουλευτών και λοιπών κομματόσκυλων.
Η δημοσιοϋπαλληλική ομερτά είναι ιερό και όσιο της φυλής.
 
 

ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΤΖΙΜΗΣ