ΛΟΡΙ ΧΙΟΥ

ΛΟΡΙ ΧΙΟΥ

LAURIE HUGH

Ο Χιου Λόρι (Hugh Laurie) γεννήθηκε το 1959 στην Οξφόρδη, όπου μεγάλωσε και παρακολούθησε το φημισμένο Ντράγκον Σκουλ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ήτον και έπειτα στο Κολέγιο Σέλιουλιν του Καίμπριτζ, όπου και αποφοίτησε με μάστερ στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία.

Όπως ο γιατρός πατέρας του, ο Λόρι διέπρεψε ως κωπηλάτης στο σχολείο και το πανεπιστήμιο. Αφού εγκατέλειψε την κωπηλασία, έγινε μέλος της λέσχης Καίμπριτζ Φούτλαϊτς, η οποία είναι η αφετηρία για πολλούς επιτυχημένους βρετανούς κωμικούς. Εκεί συναντήθηκε με την ηθοποιό Έμμα Τόμσον με την οποία συνυπήρξαν ως ζευγάρι.

Διάσημος ηθοποιός στην Αγγλία, χρειάστηκε να περιμένει το 2004 για να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή του τηλεοπτικού κοινού, ενσαρκώνοντας τον ιδιόρρυθμο γιατρό Χάουζ, στη σειρά House MD.
Όταν τα γυρίσματα της σειράς τού το επιτρέπουν, επιστρέφει από το Χόλιγουντ στο Λονδίνο, όπου ζει με τη γυναίκα του, τη Τζο, και τα τρία του παιδιά.

Εκτός από ηθοποιός και συγγραφέας, είναι μουσικός σε ροκ συγκρότημα (παίζει πιάνο, κιθάρα, τύμπανα, φυσαρμόνικα και σαξόφωνο) και φανατικός μοτοσικλετιστής.
 

Συγγραφεις

Βιβλία